Mint a kovász – Megjelent a Credo 2021/1-es lapszáma

Mint a kovász – Megjelent a Credo 2021/1-es lapszáma

Share this content.

Forrás: Credo folyóirat
Elképzelhető Európa vallás nélkül? Mit jelent számunkra a kereszténységünk? A kérdés nem költői: sokan idejétmúlt, jobb esetben kulturális, értékőrző jelenségként tekintenek a kereszténységre és annak templomaira, s egyre kevesebben vagyunk, akik számára identitásunk alapját jelenti. Aktualitása miatt most egy teljes lapszámot szentel ennek a kérdésnek a Credo szerkesztősége.

A tanulmányok nemcsak azt a kérdést teszik fel, hogy hitvallási irataink, történelmünk, hagyományaink hogyan képezik és formálják (ha egyáltalán) keresztény öntudatunkat, de azt is, hol találhatunk kapaszkodókat, iránymutató szellemi és lelki világítótornyokat. A körkérdésre adott személyes vallomások mellett versek, tanulmányok és egy interjú segít beleélni magunkat a kereszténység sokszínű megjelenésébe, társadalmi felelősségvállalásába és helytállásába, abba, hogy hitünk hogyan ad válaszokat aktuális, kortárs problémákra.

Lapunkat a százhúsz éve született Ordass Lajos evangélikus püspök emlékének ajánljuk.

A lap tartalmáról bővebben ide kattintva tájékozódhat.

E lapszámunk szerzői: Bojtos Anita, Érfalvy Lívia, Fabiny Tibor, Fodor Gusztáv, Ghyczy György, H. David Baer, Ittzés Szilvia, Kamarás István, Kiss Réka, Krähling János, Lackfi János, Lapis József, László Gábor, Marosi István, Martin Junge, Meleg Attila, Nagy Gergely, Ruzsa György, Schöpflin György, Szabó B. András, Székely János, Tabajdi Gábor, Tevelÿ Arató György, Tubán József, Veres Emese-Gyöngyvér, Zászkaliczky Zsuzsanna

Friss hírekért kövesse a Credo folyóirat Facebook-oldalát!
Kérjük, támogassa az evangélikus folyóirat-kiadást előfizetéssel: A nyomtatott lap előfizethető a Luther Kiadó webáruházában ide kattintva vagy a kiado@lutheran.hu e-mail-címen. A lap digitális formában ide kattintva fizethető elő.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!