A diákok szolgálatában – Nagy István bonyhádi tanár

A diákok szolgálatában – Nagy István bonyhádi tanár

Share this content.

Videó: Mol Alapítvány
A Mol Alapítvány Mester-M díjának 2020-as nyertesei közé került Nagy István, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium kémia, fizika és néprajz szakos tanára. A kiváló pedagógussal rövidfilmet készített az alapítvány.

Nagy István a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium kémia, fizika és néprajz szakos tanára. Differenciáltan foglalkozik a diákokkal, tehetséges diákjaival szigetüzemű napelemet készített az iskola udvarán, amely alkalmas a mobiltelefonok feltöltésére. 2016-ban tanítványaival ellátogatott a CERN részecskegyorsítóba. Kutatásaikat a SZTE-TTIK, az ELTE kutatóival közösen végzik, így a diákok már gimnazistaként bekapcsolódhatnak az egyetemi kutatómunkába. Kiemelkedő tanítványai: Neubauer Antal, Vámi Tamás Álmos, Baglyas Márton, Nagy Ferenc István, Hús Luca, Frei Kata, Takács Péter György, Kozma Csaba … orvosok, tanárok, kutatók és mérnökök.

Munkásságát a Curie Alapítvány „Tehetséges gyermekeinkért” díjjal, a Richter Gedeon Alapítvány 2017-ben Magyar Kémia Oktatásáért Díjjal, a Kutató Diákok Szövetsége a „Példaképem a tanárom” díjjal, illetve 2019-ben a SZTE-TTIK a Kémia Nagykövete címmel ismerte el.

Szabadidejét néprajzi kutatások, illetve kedvenc állatainak a gondozása köti le. Nős, négy gyerek apja.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!