Feltámadás és élet

Feltámadás és élet

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet
Budapest – Ezzel a tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassák szeretettel az Evangélikus Életet és vigyék a jó hírét!

„Jézus mondja: Én élek, és ti is élni fogtok” – olvassuk a húsvétvasárnap ünnepére kiválasztott újszövetségi igét (Jn 14,19) az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóban. Idén, amikor másodszor töltjük a húsvétot korlátozások között, látva a hírek elszomorító számait, értesülve családi, emberi tragédiákról – miközben sokaknak mindez nemcsak hír, hanem személyes tapasztalat –, ennél nagyobb bátorítást aligha kaphatunk.

Húsvéti lapszámunkban több lélek- és hiterősítő írást is kínálunk, ezért azt kérem kedves olvasóinktól: ha tehetik, adják tovább a magazint ismerőseiknek, barátaiknak, szomszédaiknak is akár. Az ünnepi és napi igemagyarázatok mellett most még inkább szükségünk van mindnyájunknak az evangélium üzenetére.

Lehet, hogy éppen „napi falatok” formájában. Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna evangélikus esperes az e címmel frissen megjelent kötetében arra világít rá, hogy „Isten szeretete, jelenléte valóban mindenhol, a leghétköznapibb dolgokban is felfedezhető”. Egy-egy ilyen napi lelki falat „valóban kevés, hogy jóllakjunk, viszont arra elég, hogy megtartson, a lelki éhségen csillapítson” – vallja a szerző interjúnkban.

A tavasszal éledő természet most is a feltámadásra emlékeztet, ugyanakkor „»a jó fa jó gyümölcsöt terem« szintű alapigazság nem csupán szimbolikusan, de szó szerint is, a maga valóságában is üzen”. Ezt már Gáncs Tamás írja az útmutatást és a képmutatást megvizsgáló cikkében.

Végezetül Füller Tímea személyes hangvételű írására hívom föl a figyelmet. Az autizmus világnapja alkalmából a szerző a „másképp huzalozottak” számára kér megértést, elfogadást. A krisztusi „szeresd felebarátodat…” parancsolatot éppen most – egyre fogyó türelmünk és elbizonytalanodásaink közepette –, húsvétkor pedig különösen nem szabad szem elől tévesztenünk.

Áldott húsvéti ünnepeket kívánok!

Kézdi Beáta

Az újságot megvásárolhatják / előfizethetik a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!